8 maanden baby Juliette is een feit!

Ligt het nu aan mij of is deze maand echt heel snel vooruit gegaan? Op zo’n momenten ben ik echt niet akkoord dat februari maar 28 dagen telt.. ik had nog even langer een 7-maandertje moeten hebben! Ach ja, we komen er niet onderuit… ze groeien als kool en dat is er aan te zien.

In de vorige maand hebben we veel leuke maar ook minder leuke dingen meegemaakt. Zo was Juliette vaak ziek en hebben we ook kennis mogen maken met de aerosol. Gelukkig vindt ze het niet erg om te doen en zet ze zelf het mondstukje goed op. Bij de apotheker vertellen ze je er echter niet bij dat je dan ook ineens 20min. vroeger moet opstaan. Van al dat gesnotter slibde haar neus dicht ’s nachts wat maakte dat mama ook nog eens een paar keer kon gaan spoelen. Met alle plezier van de wereld maar februari was dus ook voor mama geen goede ‘slaapmaand’.

We hebben gelukkig ook heel wat leuke ontwikkelingen mogen zien bij onze meid. Dag na dag wordt ze echt meer een kindje, mijn baby is nu bijna volledig verdwenen. Ergens doet het pijn maar het is zo fantastisch om te zien hoe ze evolueert! Zo is het echt heel guitig om te zien hoe ze reageert op wat je doet, hoe ze zelf op ontdekking gaat en alles probeert te pakken wat binnen én buiten haar bereik ligt. Dat laatste maakte dan weer dat ze ook al verschillende keren omgevallen is met de nodige huilbuien als gevolg. Ik zou haar elke keer kunnen tegenhouden maar het is ook belangrijk dat ze leert hoe ver ze kan gaan en zorgt dat ze terug in balans geraakt. Of ben ik dan een loedermoeder als ik dat toesta? Ik zorg er natuurlijk wel altijd voor dat ze op een zachte ondergrond zit en dus ook valt.

Wat ook wel leuk is, is dat ze nu zelf kiekeboe speelt met alles wat ze tegen komt, zelfs met doorzichtige dekseltjes wat hilarische beelden als gevolg geeft! Voor de rest gaat alles gewoon zijn gangetje. Ik hoop stiekem dat je deze maand zal leren kruipen want hoewel je al alle kanten op spartelt, van een echte kruipbeweging is nog niet veel sprake. En ik weet dat elke baby op zijn eigen tempo gaat maar het is gewoon ook vaak frustrerend als mensen vragen: ‘Kan ze al dit of dat?’ Dan word ik vaak toch nog onzeker. Doe ik het dan wel goed? Stimuleren we ze wel genoeg? Maar we doen ons best en alles zal wel zijn gangetje gaan zeker? Als de meeste baby’s rond 8 maanden kruipen heeft ze nog 30 dagen om het onder de knie te hebben… iemand goede tips om het kruipen te stimuleren?

Op vlak van eten zit natuurlijk ook nog alles meer dan goed! Onze kleine veelvraat eet ondertussen al meer groenten dan papa en ook ’s avonds een boterhammetje in de soep gaat er goed in! Brokken zijn eigenlijk nooit een probleem geweest want wij hebben vanaf dat ze vaste voeding mocht, altijd iets gegeven ‘a la rapley’ om mee te eten en dat is ze wel ten goede gekomen. Wat daarentegen nog niet altijd even vlot gaat is water drinken.. of ja, het gaat wel goed, de eerste drie slokken en dan vind ze het leuk om fonteintjes te maken. Misschien drinkt een baby gewoon ook nog geen heel glas in 1 keer leeg, dat zou nog een logische verklaring zijn voor onze kleine waterspuiter.

8 maanden zijn om en we zijn weeral een stukje dichter bij een jaar. En echt elke dag zie ik je liever en liever, hoewel ik nu al denk dan liever zien als dit niet gaat, kan het toch! Het is als elke dag opnieuw verliefd worden, het beste gevoel ter wereld! Een baby hebben maakt je echt een softy hoor…typte ze met een traan in haar ogen omdat er weeral een klein hoofdstukje is afgesloten.

Liefs,

 

One thought on “8 maanden baby Juliette is een feit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.