Curvy girl in een fit lijf en 22kg lichter!

IMG_0824

Zoals jullie misschien al wel gemerkt hebben aan de foto’s ben ik niet gezegend met de ‘size 0′ die iedereen graag wil. Hoeft voor mij ook niet, ik ben altijd al wat zwaarder geweest en mager zou bij mij ook niet passen! Geef mij maar lekker curvy maar toch nog fit! Hoewel curvy altijd gebleven was en zelfs nog geëxpandeerd is, kon je me de laatste tijd niet echt fit noemen!

Hoewel de meeste mensen na een zwangerschap afvallen, ging er bij mij eerst maar een kleine 4 kilo af om daarna gewoon terug bij te komen. Niet leuk dus! Ook voelde ik me emotioneel niet goed in mijn vel. Hormonen hebben daar veel aangedaan maar desalniettemin voelde ik me niet lekker genoeg om nog buiten te komen. Ik voelde me echt slecht, dik en lelijk! Omdat niemand zich zo wil voelen en ik ook binnenkort graag achter mijn kind wil crossen heb ik dan maar het heft in eigen handen genomen en ben naar de diëtiste gestapt. Daar was het verdict best zwaar hoor… 45,5% vet, gewoon puur vet! Ik schrok me te pletter, bijna een kwart van mijn lichaam bestond uit blubber die ik niet nodig had! Wetende dat een normale vrouw tussen de 20% en de 32% zit, ging het mijne er toch wat over! In samenspraak met de diëtiste heb ik dus besloten om te proteïne-diëten.  Vroeger had ik nooit het karakter gehad om dit te doen maar nu moest het, voor mij maar ook voor Juliette. Want wij willen dat ze leert wat een gezonde levensstijl is.

We kozen voor het proteïne dieet van Lignavita, waar ik niet alleen shakes moest drinken en eigenlijk altijd wel iets kon eten als ik honger had. En nee, iets telt niet als koekjes of chips maar gewoon groenten of soep. De eerste week was best zwaar moet ik toegeven.. alles wegen, meten en zien dat je het boekje volgt. Na een week was ik dus ook erg nieuwsgierig wat de weegschaal me te bieden had. Ja hoor, -4,1kg en gewoonweg -2,4% vet verdwenen! Zalig, de start was gemaakt en nu had ik ook de motivatie om door te zetten. Nu, zo’n kleine 4 maanden verder kan ik trots zeggen dat er al 22kg af is en mijn vetpercentage zit al op 36,5%. Ik voel me ook gewoon veel beter in mijn vel, durf terug buiten te komen en ben zelfzeker genoeg om nieuwe avonturen aan te gaan! (zoals bv. een nieuwe blog starten!)

Nu zou ik natuurlijk nog een kleine 10 kg willen afvallen.. dat is mijn doel. Wegen zoals ik woog voor ik met Wim samen was. (Blijkbaar gaat liefde toch niet door de maag maar krijg je er alleen maar honger van!) Omdat ik nu wel een beetje uitgedieet ben ga ik het doen met terug gezond eten en sporten. Hopelijk kan ik dan tegen de zomer met een gerust gevoel in bikini achter kleine Juliette aan!

Wat ik nu dus ga doen:

 • Ik blijf veel groenten eten en water drinken
 • Geen koeken, snoep of chips enkel met mate op bv. feestjes
 • In de week blijf ik mijn koolhydraten beperken, vooral ’s avonds (weekends dienen om te cheaten)
 • Elke dag min. 15min bewegen
 • Minstens 2x per week een grote workout
 • Alcohol beperken tot 2 avonden per week

Vorige week ben ik met goede moed begonnen aan deel 2 van het ‘curvy girl in a fit body’- proces en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo stijf ben geweest van een 15min. workout die ik gevonden heb op youtube. Hoewel het dus best zwaar was (en ik nam dan nog een beginnersfilmpje) moet ik zeggen dat het wel goed deed achteraf. En ik vind zo’n filmpje best wat voordelen heeft:

 • Je kan op eender welk moment van de dag je lesje volgen
 • Niemand staart je aan omdat je je in god weet ik welke posities buigt
 • Je kan sporten terwijl je baby slaapt, aan het spelen is,…
 • Het is gratis
 • Je kan meteen je eigen douche in nadien.. en dat heb je wel nodig hoor!

De link naar het eerste filmpje dat ik gevolgd heb is: 15- minute beginners at-home workout . 3 energieke dames die je een lesje geven waar je zin van in krijgt om meer te sporten. Ik heb mezelf een paar keer betrapt op het feit dat ik aan het terug babbelen was. Een interactieve video dus.

Binnenkort laat ik je meer weten over de status van mijn ‘fit girl, curvy body methode’ maar nu gaan we vooral knallen!

Liefs,

2 thoughts on “Curvy girl in een fit lijf en 22kg lichter!

 1. Hey valerie
  Ik vind je blog ontzettend leuk om te lezen!
  Ik behoor ook tot de curvy categorie 😉
  Ik vind dat je altijd leuke kleren aanhebt, toevallig wat tips voor leuke winkels of merken ? 😊

  Xx

  1. Hoi Lisanne,

   Wat lief van je! Ik koop eigenlijk veel kledij gewoon online. Meestal via Zalando of Asos. Wat ik wel leuke merken vind zijn: Violetta by Mango, Junarose, Glamourous Curve en eigenlijk ook wel New Look Curve…

   Liefs,
   Valérie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.