Met een baby naar de babybeurs

Vorig weekend was het weer zover: Babyboombeurs in Brussel. Vorig jaar was ik nog zwanger en ben ik met Wim geweest maar daar kreeg ik hem nu dus met geen stokken voor een tweede keer heen! Gelukkig is mijn schoonzus nu ook zwanger (waarvoor nog eens een klein hoera’tje!) en konden we met z’n drietjes op pad.. nuja, 3,5 want het soon-to-be neefje telt ook mee hé.

Om tickets te kopen kon je heel gemakkelijk online bestellen. Wat ik dus ook deed maar daarvoor deed ik ook nog met een wedstrijd mee om tickets te winnen. De dag nadat ik dus de tickets had gekocht kreeg ik dus ook nog het bericht dat ik er gratis gewonnen had. Typisch weer natuurlijk… Nog een beetje later kreeg ik dan ook nog een mail waarbij ik werd uitgenodigd op de lancering van de nieuwe Thule Sleek kinderwagen. Daar was de toegang tot de beurs ook nog eens voorzien. Needless to say dat ik dus zeker binnen geraakte! De gratis tickets heb ik dus maar weggegeven aan een mama op facebook die ze ook kon gebruiken. Ikzelf ben dus vrijdag eventjes voor de lancering én zondag voor echt en met ons 3,5jes geweest.

Als je met een baby een afstandje gaat rijden plan je dus best dat ritje tijdens dutjestijd. Heel slim maar wat ik dus wel vergeten was is dat het zomeruur van kracht ging en dat dus ook Juliette nog niet mee was met die klok. Planning een beetje aangepast en dan maar wat later vertrokken. Nadat Juliette dus een goed dutje gedaan had in de auto waren we er.

Hoewel ik eerst twijfelde om Juliette mee te naar de beurs te nemen dacht ik wel dat deze er op voorzien zou zijn om baby’s te ontvangen. En dat was ook zo hoor, alles wat een baby nodig had werd voorzien. Nota voor volgend jaar aan de ouders die hun kinderwagens op de trappen droegen: zelfs een aparte ingang voor buggy’s was voorzien hoor! 🙂

Maar wat ik dus heel leuk/ gemakkelijk vond was:

  • Bij de stand van pampers kon je gemakkelijk je kind verschonen én kreeg je zelfs een gratis pamper aangeboden (lekker handig want mijn luiers zaten helemaal beneden in mijn tas en die zat bomvol met andere goodiebags!)
  • Wie borstvoeding geeft kon naar een aparte stand gaan om daar rustig eten te geven.
  • Bij Nestlé waren microgolfovens voorzien en kon je ook daar je kindje eten geven.
  • Voor de grotere kinderen was er een leuke kinderopvang voorzien.
  • Er was een toffe foodcorner waar ook mama’s en papa’s zichzelf even konden verwennen aan de foodtrucks.
  • Je kreeg heel veel goodiebags, staaltjes, gratis proevertjes (voor de baby dan),… wat iedereen wel kan appreciëren natuurlijk!

Al bij al dus veel voordelen en ik kan zeker iedereen met kleine baby’s en/ of toekomstige ouders aanraden om eens te gaan! Ook waren een veel workshops en conferenties om te volgen. Zeker nuttig als je nog geen kinderen hebt.. want dan is alle informatie die je kan krijgen handig. (Of dat vond ik toch!)

Met goedgevulde zakken, buiken en zware benen trokken we dus huiswaarts en volgend jaar komen we zeker terug… en dan zijn we met vier. Benieuwd of het dan met 2 kinderwagens ook nog te doen gaat zijn!

Liefs,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.