Snelle paasknutsel voor baby’s

Knutselen met je baby…onbegonnen werk? Wel wij hebben al een paar keer leuke knutsels gekregen die Juliette heeft gemaakt in de crèche. Leuk toch! Mijn juffenhart kriebelde dus al lang om ook iets te maken en daar hebben we ons nu eindelijk aangezet. Een leuk en snel-klaar paasknutseltje dat meerdere harten sneller doet slaan als je dit afgeeft met de paasbrunch!

Wat heb je nodig?

  • Gekleurd papier naar keuze
  • Kindvriendelijke verf
  • Een penseel voor de oren en het gras te schilderen
  • Pomponnetjes: ik gebruikte de zachte stukjes van babywattenstaafjes
  • knutsellijm
  • Een baby…DUH!

Wat je best kan doen is alles al klaarzetten vooraleer je begint. (Want een baby even alleen laten met een bus verf kan voor uren opkuisplezier zorgen nadien.) Eigenlijk is het werkje voor de rest heel simpel. Je verft één voetje en stempelt dat in het midden van het blad. Wanneer je baby’s voetje terug proper maakt heeft het knutseltje genoeg tijd om even te drogen. Zet je kindje dan even opzij in bijvoorbeeld een park of op een speelmat. Jij kan nu even wat grassprietjes schilderen zodat het lijkt of de konijntjes in het gras zitten. Let wel dat je het gras schildert aan de tenen van de voetafdruk! Daar ging ik dus al even bijna de mist in!

fullsizeoutput_b1c

fullsizeoutput_b1d

Volgende stap is om je baby er weer bij te nemen en deze keer één vingertje te schilderen in de kleur die je graag wil voor je paaseitjes. Neem dan je hand van je baby en druk enkele keer op het blad met het vingertje. Zo… paaseitjes gecreëerd!

Wat je dan zelf nog doet zijn de oortjes van het konijn schilderen en het staartje van het konijn plakken. Als je kindje al wat ouder is kan het ook nog een uitdaging zijn om het staartje zelf te laten plakken. (Hier nog geen optie want dan hadden de pomponnetjes in Juliette haar buik gezeten in plaats van op het konijn!)

En zo heb je al (en ik zei het je al in de titel), een supersnelle en mega leuke knutsel voor Pasen. Je kan ook meerdere afdrukken maken in één keer, zo heb je voor héél de familie een mini-geschenkje om te geven met Pasen. Dubbel punten scoren dus!

Veel plezier er mee en geniet ook gewoon van je leuk en gezellig momentje met je baby!

Liefs,

fullsizeoutput_b19

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.