De Paasbrunch: dit jaar doen we eens niet zo ons best!

Ja het is Pasen, dan moet het over paasdingen gaan hé! Meer bepaald wil ik het even over mijn paastafel hebben dit jaar. Pré-Juliette zorgde ik er altijd voor dat ik wanneer er visite kwam altijd allerlei lekkers in huis had. Gelukkig is dat nu ook nog zo (geen nood voor de mensen die nog willen langs komen!) maar het is gewoon niet meer allemaal zelfgemaakt en al zeker geen dingen die je ‘hoogstaande cuisine’ kan noemen. Want ik wil graag meer genieten van de feestdagen, niet dat ik dat anders niet deed maar je bent ook nog zo bezig met organiseren en dat kan ik er nu niet meer aan opbrengen. Gewoon genieten van het gezin, dat is voor mij meer dan genoeg!

Een baby vraagt veel tijd, eten koken kost ook veel tijd en al zeker als je het goed wil doen. Als ik dus moet kiezen tussen die twee kies ik altijd voor de baby! Eigenlijk zal ik in 99,9% van de gevallen voor Juliette kiezen en die 0,01% is dan gelijkstand voor moest mijn vriend vragen om tussen hun beiden te kiezen. Ze zit dus nog wel even safe! Maar dat maakt wel dat ik dit jaar wat ga ‘downsizen’ op het paasbrunch-menu.

Voor de hand liggend zijn natuurlijk de pistolets waar we het hele gebeuren rond ophangen. Vers beleg van de slager en een boerenomelet… dat zullen zowat de verdere keuzes zijn dan denk ik. (Dat boerenomelet klinkt nog iets of wat fancy maar eigenlijk zijn het gewoon wat geklutste eieren met wat voorgesneden groenten hoor. Ik durf zelfs nog niet te beloven dat ik die groenten zelf ga snijden. Ahum, minder snijtijd, meer tijd voor het gezin remember? Als ik in de koeltoog dan nog vers gesneden fruit zie is de kans groot dat ik dat ook nog wel mee neem. Dan hebben onze gasten toch ook nog iets gezonds.

De verplichte kilo’s chocolade zijn ook al enkele dagen geleden in huis gehaald en daar moet je dus ook niets aan doen buiten gezellig naar binnen schuiven tot je er net niet ziek van wordt! En dan zijn we er al, met onze paasbrunch. Lekker simpel maar meer hoeft toch ook niet? En zo heb je nog veel tijd over om met je familie door te brengen.

Als het op de paastafel zelf aankomt moet ik zeggen dat ik dit jaar wel iets meer moeite heb gedaan. (Misschien toch mijn innerlijke zelf die riep dat het anders echt veel te low-key was voor Pasen.) Maar zo veel moeite heeft dat nu ook niet gekost. Ik ben al sinds woensdag elke keer iets extra bij op de eettafel aan het zetten en nu sinds vandaag staat ze eigenlijk klaar om gewoon morgen mee aan tafel te schuiven. Lekker gemakkelijk dus en ik moet zeggen dat het nog wel iets heeft, zo een gedecoreerde eettafel in je living. Bij ons wordt die tafel enkel maar gebuikt als er gasten zijn dus het feit dat je ze dan vier dagen niet kan gebruiken is bij ons niet zo van kracht, gelukkig, anders had ik daar misschien nog wel een stressje over gehad.

fullsizeoutput_b21

Maar dus de tafel zelf is echt wel ‘kitsch’-thema Pasen met konijnen, vlinders, eitjes en matchende servetten. Moet kunnen toch? Wat ik wel gedaan heb is het een beetje binnen één kleurenthema gehouden en ik moet zeggen dat het eigenlijk best nog wel leuk is.

fullsizeoutput_b20

Misschien, heel misschien als ik nog tijd heb als Juliette slaapt, maak ik nog een verse cake. Allez, eigenlijk is dat ook doen alsof want ik kies altijd van die versies die je gewoon in je in je cakevorm moet gieten en in de oven stoppen. Shame on me? Nee hoor, gewoon lekker mee feesten, net zoals de rest!

Hopelijk hebben jullie ook een heel fijn paasfeest en geniet vooral van het samen zijn met elkaar!

Liefs,

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.