3/4 jaar Juliette is een feit!

Nu Juliette net negen maanden is geworden (ja, de belangrijke 9-maanden mijlpaal) is het weer even tijd om terug te blikken naar de voorbije maand. En ja, ik val in herhaling maar waarom kan op dat vlak de tijd niet gewoon een beetje trager gaan??

Juliette is in de voorbije maand nog altijd haar gezellige, goedlachse zelf gebleven. Alleen kunnen we daar nu nog taterwatertje aan toevoegen. Heel de dag is ze nu aan het ‘babbelen’. Daarvoor hadden we zo wel eens wat geluiden en brabbels die er per ongeluk uit kwamen maar nu kan ze echt hele gesprekken houden met haar speelgoed. Zo lief en grappig om te zien!

Er zijn ook heel wat andere ontwikkelingen geweest. Zo houd ze nu graag zelf haar papje vast (byebye mijn kleine baby!) en heeft ze een extra tandje gekregen. Naast haar twee tandjes beneden staat nu links een derde te pronken. Gek want ik dacht altijd dat na de eerste 2 beneden, er 2 bovenaan kwamen maar dat is dus blijkbaar niet met elke baby zo. Hopelijk krijgt ze dan niet binnenkort eerst haar hoektanden bovenaan want dan zitten we met een kleine Dracula.. haha!

Wat ze nog niet kan, en wat ze zelf ook knap lastig vindt is kruipen. Vaak als we haar op haar buik leggen is dit goed voor eventjes maar dan begint de frustratie en brult ze alles bijeen. Niet leuk dus! We hebben nu een heleboel tips verzameld via een oproepje op Instagram en nu beginnen we dus met onze bootcamp kruipen. Hopelijk levert het wat succes op en kan ons popje binnenkort vrolijk het huis door kruipen.

Deze maand hebben we ook heel wat nieuwe dingen gedaan. Zo was het voor Juliette de eerste keer Pasen vieren. Wat heel gezellig was maar daar had zij natuurlijk nog niet zo veel aan. We hebben haar wel eens laten proeven van chocolade en hoe kan het ook anders… Het was een groot succes. Haar smaakpapillen hebben ondertussen ook kennis gemaakt met: een ijsje, rookworst, prikwater, een blokje kaas, asperges, korstje van de pizza en frambozen. Natuurlijk niet in grote hoeveelheden maar eerder proevertjes en we gaan toch echt mogen besluiten dat het kind een alleseter is! Ook grappig is dat vanaf de moment dat wij aan het eten zijn, zij al likkebaardend haar lipjes begint te bewegen alsof ze in maanden niet gegeten heeft… Dan geven we haar ook meestal wel iets om op te knabbelen want dat kan mijn moederhart anders niet aan. Oh, ik was trouwens zo iemand die voor een kind te hebben dingen zei als: ‘Mijn kind krijgt enkel te eten wat nodig is, niets mee van tafel of ongezonde dingen’. Dikke fail dus! Niet dat we haar cola of dergelijke zullen geven maar ondertussen ben ik al wel wat bijgedraaid in mening.. het is toch niet te vermijden zulke dingen en zo lang ze gewoon een gezonde baby is en niet te veel rotzooi binnen krijgt ben ik al een happy mom!

Ook zijn we voor het eerst naar de kermis geweest, wat ook een hele belevenis was. De paardenmolen vond ze toch nog wat gek maar eendjes vissen was helemaal geweldig. Uiteraard kan Juliette nog niet met een vishengel eendjes vangen maar zij mocht gewoon met haar handjes pakken. Plezier dat ze heeft gehad! Gelukkig hadden we een lieve meneer in het kraam en telde die niet zo nauw met het aantal gevangen eendjes. Onze buit was een schattig knuffeltje waar ze de rest van de dag nog mee gespeeld heeft. Ik kijk al uit naar de volgende kermis in het dorp, dan gaan we zeker terug!

fullsizeoutput_c06

Het was weer een leuke maand, benieuwd wat de volgende in petto voor ons heeft!

Liefs,

Valérie

8 thoughts on “3/4 jaar Juliette is een feit!

  1. oohhh 9 maanden in de buik en 9 maanden eruit. Vond ik ook echt een mijlpaal! Wat een leuke foto’s zeg. Op naar haar eerste verjaardag 😉

  2. Leuk om zo een soort dagboek bij te houden van haar ‘vorderingen’ maar ook de kleine dingen als eendjes op de kermis die ze zo leuk vond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.