Tripje aan het Dierenrijk

Omdat we allebei zo’n druk leven hebben vinden Wim en ik het belangrijk om af en toe wat aan family-time te doen! Ook begint Juliette meer en meer te ontdekken wat er rondom haar gebeurt. Daarom dachten we dat het wel eens een leuk idee was om met haar naar een dierentuin te gaan. We kozen voor Dierenrijk in Nuenen, vlak voorbij Eindhoven op aanraden van een collega.

fullsizeoutput_c19

Wanneer we aankwamen in het park viel het ons al meteen op dat het niet erg druk was zoals je in de ZOO of Planckendael kan hebben als het goed weer is. Zalig, om zo met een kinderwagen door de weggetjes te gaan. Je loopt niemand voor de de voeten en je kan goed alle dieren zien. We besloten om gewoon te doen zoals er op het plan stond en de voetjes te volgen, zo zie je heel het park en heb je alle bezienswaardigheden gedaan.

fullsizeoutput_c22

Omdat het best een pak eurootjes minder kostte dan een dierentuin in België dacht ik dat er misschien niet zo veel te bezien was maar niets was minder waar. We hebben echt allerlei soorten dieren gezien. Van olifanten tot ijsberen, van leeuwen tot apen en zelfs een hele vogelkooi waar je in kan ronddwalen! (Wat we ook gedaan hebben… heel flink voor iemand met een serieuze vogelfobie…) Heel leuk is ook dat je in verschillende hokken mee in kan en dus echt tussen de dieren staat. Voor Juliette was dit natuurlijk dubbel zo interessant want dan kon zij die gekke beesten eens echt goed bekijken.

fullsizeoutput_c1f

Wat ook fijn is aan het park is dat er, om de zo veel dierenhokken, een speeltuintje is in thema van het park. Voor onze baby nog wat te groot maar ik denk voor iets oudere kinderen wel heel tof om zich daar in uit te leven! Ook is het aan het start-/eindpunt van het park een gigantische speeltuin waar je echt dol in kan gaan. Natuurlijk onder toekijkend oog van de apen. Moest je dit toch niet helemaal vertrouwen kan je nog altijd zelf op het terras aan het restaurant gaan zitten om een oogje in het zeil te houden.

De speeltuinen zijn we dus een beetje gepasseerd maar een ijsje voor mama en een wafel voor papa konden er natuurlijk op het einde niet ontbreken. En Juliette… die was ook echt van van mama haar raket. (Lang leve de natte doekjes voor die plakboel!)

fullsizeoutput_c23

Niet alleen Juliette maar ook mama en papa hebben erg genoten van deze trip en ik ben er zeker van dat we nog wel eens terug gaan als ze weer wat groter is.

Voor meer info, prijzen en openingsuren kan je altijd op de site van Dierenrijk terecht. Maar wij kunnen het zeker ook aanraden!

fullsizeoutput_c24

Liefs,

 

8 thoughts on “Tripje aan het Dierenrijk

  1. Klinkt als een heerlijk dagje uit. Leuk! Wij zijn ook dol op dagjes uit met onze 2 meiden. En ook wij startten er heel vroeg mee. Dierenrijk zijn we gek genoeg nooit geweest.

  2. Fijn even zulke quality time he! Ik ben daar nog nooit geweest, maar zo te lezen wel een aanrader dus. Mijn kids zijn gek van dieren, dus lijkt me een goed idee om daar eens een bezoekje te brengen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.