En toen at Juliette alleen!

Wij hebben Juliette vanaf de moment dat ze vaste voeding kon eten altijd wel iets gegeven om te knabbelen aan tafel. Een stukje komkommer, een babychipsje (of zo noem ik ze toch), een stukje appel, … Dit maakt dat ze nu op haar 9 maanden echt flink dingen zelf kan eten. Haar patatjes en fruitpap geven we nog zelf aan haar maar dat begint moeilijker en moeilijker te gaan. Vaak wil ze nu zelf de lepel pakken of probeert ze het bordje te nemen waar haar patatjes inzitten. Voor mij geen probleem maar 9 kansen van de 10 eindigt dat bordje dus ook op de grond. Wat iets minder leuk is natuurlijk.

Ik ben dus op zoek gegaan naar een oplossing voor dat bordje. Eerst dacht ik van haar eten gewoon op haar tafeltje van de stoel te leggen maar dat eindigt dan gegarandeerd ook allemaal op de grond aangezien ze dan alles zo kan ‘wegschuiven’. Ik dacht al eens in een kinderwinkel een placemat te hebben gezien met een bordje inbegrepen. Dat kon wel eens de oplossing zijn dus dat gingen we eens uittesten.

IMG_3620

Ik koos voor de EZPZ all-in-one placemats. Een placemat + kom of bordje gemaakt van hoogwaardige silicone. Het zuigt zich vast aan de tafel, zodat het compleet veilig is voor snelle babyhandjes als die van Juliette.

Waarom ik voor EZPZ koos:

  • Zonder BPA, ftalaten, PVC
  • Het is hypoallergeen
  • Het zuigt zich vast aan het tafeloppervlak
  • Gemakkelijk op te bergen
  • De bordjes mogen in de vaatwasser, microgolfoven en oven

De eerste kennismaking met het bordje was al zeker geslaagd. Ik nam de Happy bowl, een kommetje waar haar patatjes gemakkelijk in konden. Even in de micro en klaar was kees! Toen ik de placemat op haar kinderstoel zette wilde ze al snel het kommetje nemen uit enthousiasme. Probleem voor Juliette… de kom wou niet mee. Succes voor mama dus! Heel voorzichtig begon ze dan aan haar eten met haar handen en nadien probeerde ze ook met lepel. Flinke meid dat ze is! Ik moet wel zeggen dat het nog wel een gepros was hoor. Je kan best je baby in haar/zijn body laten eten en met schortje. Maar ze heeft er van genoten en we hebben de zelfstandigheid weer in de hand gewerkt. Van een win-win situatie gesproken! We gaan haar nu zo veel mogelijk laten ‘zelf’ eten en hopen dat het elke keer een beetje beter gaat. Oh, wat wordt mijn kleine baby toch snel groot!

IMG_3637

De bordjes van EZPZ kan je zowel op hun eigen site alsook in veel kinderwinkels/ webshops vinden.

Liefs,

One thought on “En toen at Juliette alleen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.