Lekker fietsen, zoeven langs de wegen

Ik fiets graag, altijd al gedaan en zal dat ook altijd graag blijven doen. Een baby op de fiets nemen is niet echt een optie dus ik was heel blij dat Juliette nu groot genoeg is om mee op een fietsstoel te zetten. Ik was dus al een tijdje op zoek naar een leuke fietsstoel om Juliette mee te nemen op de fiets maar hoe kies je nu zo’n ding?

IMG_4699.JPG

Mijn eerste vereiste was dat ze mee vooraan de fiets zat. Een stoel achteraan is ook heel handig maar ik heb het gevoel dat ze dan niet genoeg had kunnen zien. (ahum, mede door mama haar brede rug, maar soit, haar zicht werd sowieso beperkt.) Dus dan vielen er al heel wat stoelen af. Ook wou ik toch graag een fietsstoel die enigszins wat bij mijn fiets past. Ik heb een hele leuke retrofiets, zo met een bagagedrager vooraan, heel mooi dus moest de fietsstoel ook wel passen.

Ik kwam dus uiteindelijk uit bij de Thule Yepp Nexxt Mini en we kregen ook de kans om hem uit te testen. Wat leuk! Ik koos snel de kleur (blauw, die bij mijn fiets past) en wachtte een paar dagen vol spanning op mijn pakket. En ja hoor, al snel was ie daar. Het monteren zelf viel goed mee, ik had alleen even hulp nodig van de schoonzus met het stoeltje op de fiets te zetten maar ook dat viel heel goed mee.

fullsizeoutput_1146

De eerste rit deed ik een beetje onwennig en heel voorzichtig om twee redenen. 1. Ik wist niet of het onhandig rijden was zo’n fietsstoel. En 2. Ik wist niet hoe leuk Juliette het ging vinden. Na een eerste testbeurt was het verdict al snel gevallen: fietsen met de fietsstoel is helemaal niet onhandig en dan nog het belangrijkste, Juliette vond het fantastisch! En dat maakt het dat je ons de laatste weken al wel eens gespot kunt hebben met de fiets want elke kans die we nu hebben gaan we lekker fietsen. Juliette maakt dan hele gesprekken met zichzelf en geeft haar ogen de kost. (Nog een reden waarom het zo leuk is om je kindje vooraan te hebben, je kan ze heel de tijd in het oog houden.) Soms verzet ze ook haar handen van de handgreep van de fietsstoel naar mijn stuur en zit ze precies op een motor, heel grappig om te zien.

fullsizeoutput_1144

Wat ik ook heel leuk vind aan de fietsstoel is dat hij mee groeit met je kindje, je kan de voetsteunen en de riempjes verstellen zodat ze op elk moment goed zitten. Ook heel gemakkelijk is dat je de stoel er heel gemakkelijk kan afhalen en terug opzetten. (Voor moest je toch eens even zonder kind willen gaan fietsen.) Voorlopig staat mijn fiets nog even buiten tot het tuinhuis af is dus de fietsstoel klik ik er dan elke keer weer af zodat hij niet nat is als we terug op pad gaan. Er hangt ook wel een sleuteltje aan om je fietsstoel op slot te doen als je ergens op een publieke plaats stopt. Kwestie om niet terug uit de winkel te komen met je kind en je boodschappentas en zonder fietsstoel te staan.

IMG_4696.JPG

Je hoort het dus al, wij zijn heel tevreden over onze Thule Yepp Nexxt Mini en ik kan hem dus ook alleen maar aanbevelen voor mensen die nog een fietsstoel aan het zoeken zijn!

Liefs,

 

 

6 thoughts on “Lekker fietsen, zoeven langs de wegen

  1. Dat ziet er mij inderdaad een handig fietsstoeltje uit! Wel handig dat ze een soort van stuurtje langs voor heeft om haar zelf ook vast te houden 🙂

  2. Toffe kleur is je fiets! Wij hebben ook dit stoeltje gehad en hij is ideaal, ook de grotere versie. Inmiddels hebben wij de derde fase van Yepp en ook die is heel fijn. Heerlijk fietsen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.