Onze doopbelofte voor Juliette

De doopbelofte voor Juliette wil ik toch nog even apart wat aandacht geven. Gewoon, omdat het uit het hart geschreven is en ik het heel graag voor altijd wil bewaren. En dan is de blog daar natuurlijk de perfecte plaats voor.

Voor we onze doopbelofte voorlazen kwam er nog een toepasselijk gedicht dat we gekozen hadden. Deze werd nog voorgelezen door de rent-a-priest.

Zij was er ineens
geheel onverwacht.
Zij was de wereld,
de dag en de nacht,
de tafel en de stoelen,
het brood en het bed,
mijn eerste, mijn tweede, mijn laatste couplet.
De lach die ze lacht
is bijna al een kus.
Ze past in mijn armen.
Het sluit als en bus.
Ik hou van je, ik hou van je
stamel ik zacht.
Dat is de liefde
ze komt onverwacht.
Je kunt haar niet zoeken,
niet vragen, niet wenken,
niet organiseren en ook niet bedenken.
Ze is er ineens
geheel onverwacht
en zij is de wereld
de dag en de nacht.

Op zich al een heel mooi en emotioneel gedichtje dus ik had het al een krop in de keel toen ik begon aan onze doopbelofte.

IMG_1473

Lieve Juliette,

Het vorige tekstje kon voor ons niet toepasselijker zijn. Je kondigde je aan, heel onverwacht.

Zowel voor ons, onze familie en vrienden was het een grote verassing dat jij er was. En hoewel we misschien nog niet helemaal voorzien waren om een baby’tje te hebben wisten we wel al dat we heel veel van je hielden en je de hele wereld wilden geven.

In dit jaartje dat je al bij ons bent zijn we nog altijd zo trots om je mama en papa te mogen zijn. Jij bent voor ons echt een wonder en het is schitterend om te kijken hoe je alsmaar groter wordt.

Wakker worden is voor ons een plezier want van de moment dat we de deur van je slaapkamer open doen komt er een big smile tevoorschijn en dat maakt ons de gelukkigste ouders van de wereld.

Wat we voor jou wensen is dat je zal opgroeien als een mooi persoon en waardevol mens.

We zullen er hiervoor dan ook alles aan doen om dit te bereiken en je zo goed mogelijk op te voeden tot een meisje met goede normen en waarden. We zullen je dingen leren en genieten van alles wat je kan.

We zullen je steunen door dik en dun en bijsturen waar nodig.

Ook wij zullen nog veel fouten maken in het ouderschap maar wij zien je super graag en die liefde is sterk genoeg om samen de hele wereld aan te kunnen.

En moesten mama en papa er even niet zijn hebben wij nog een heel opvangnet aan grootouders, peters en een heel arsenaal tantes en nonkels die voor je klaar staan.

Dus lieve Juliette, wees niet bang, groei en wordt sterk en weet dat er altijd iemand voor je zal zijn!

IMG_1474

Bijna was het gelukt, bijna heb ik het kunnen droog houden. Maar dan was er die laatste zin en kon er een traan zich toch niet bedwingen om een vrije val te doen. Ach ja, niet zo erg hé, het toont dat het geschreven en verteld is met heel veel liefde! Volgende keer lukt het mij misschien wel om het helemaal droog te houden. (haha, you wish moederke!)

Liefs,

 

2 thoughts on “Onze doopbelofte voor Juliette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.