Het huis van de Sint

Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje… Ja het is weer zo ver. Sinterklaas is in het land en daar zijn wij heel blij mee. Ik vind het echt heel leuk om deze traditie door te geven aan Juliette en hoewel ze nog wat klein is, het enthousiasme van mama maakt dat zij het ook allemaal wel fijn vindt! We gingen dan ook graag in op de uitnodiging van Libeert chocolade om het huis van de Sint in Sint-Niklaas te bezoeken.

IMG_6525

Aangezien we nog nooit eerder in het huis van de Sint zijn geweest was het wel een hele belevenis. Toen we aankwamen zagen we in de verte al Slechtweervandaag staan in een paardenstal. Juliette natuurlijk direct in haar nopjes want zij is zot van paardjes. Na een uitgebreid gesprek met het dier draaide we ons om richting het imposante huis van de Sint. En dat was het ook echt hoor. Moest je nog geloven in de heilig man dan dacht je zeker dat hij hier echt woonde. Een groot en statig gebouw met rode ramen en rode tentjes waar de kinderwagenparking was. Mama’s die graag ook op bezoek gaan met kleine kids, vergeet zeker geen draagzak want je moet wel wat trappen op en af.

Processed with VSCO with hb1 preset

Eens binnen werden we door Zwarte Piet begeleid naar de ‘leeskamer’ waar we mochten smullen van een lekker 4-uurtje. Voor iedereen was er een bordje voorzien met cupcake en cakepop maar ook de tafel lag nog vol met lekkernijen zoals mandarijntjes en de heerlijke chocolade van Libeert. Ook werden we bediend met warme chocolademelk of gewone melk. Een echt kinderfestijn dus. Juliette heeft er in ieder geval van gesmuld alsof haar leven er vanaf hing. Gelukkig had ik een pak natte doekjes in de aanslag om daarna ook de aangerichte schade zoveel mogelijk te beperken.

IMG_6529

Natuurlijk waren we onze tekening voor de Sint vergeten. (Deze moeder moet duidelijk nog veel leren.) Gelukkig konden we daar ook nog een kleurplaat inkleuren. Met wat kriebels groen en rood waren we nu ook klaar om de Sint te bezoeken maar waar zat hij?

Zwarte piet begeleidde ons naar de volgende kamer en daar was de Sint, of toch niet? Er waren heel veel Sinterklazen maar dan in de vorm van grote chocolade mannetjes. Juliette mocht een schortje aandoen en met tubes chocoladeverf haar Sinterklaas versieren. Ze vond dit op zich heel leuk alleen was het moeilijk voor haar om de chocolade uit de tube te krijgen. Ze was dus even heel geconcentreerd maar dan ging de aandacht naar de kindjes rondom haar en mocht Omi verder schilderen. Zij heeft deze taak heel serieus genomen en deed dus haar uiterste best om een mooie Sinterklaas te maken.

IMG_6630

En dan was het tijd om echt Sinterklaas te gaan zoeken. Zwarte Piet nam ons door het huis mee, kamer per kamer en wat was dit leuk om te bekijken! We startten in de badkamer van Sinterklaas, een mooie statige kamer met veel rood- en goudtinten en zelfs het toilet was in thema. Verder bezochten we de kamer waar alle tekeningen werden opgeslagen en het boek van de Sint lag, de eetkamer vol pepernoten en aansluitend keuken met nog meer lekkers in de oven. Er zijn nog veel leuke kamers te bezichtigen maar diegene die mij het meest is bijgebleven is de slaapkamer van de Zwarte Pieten. Een hele kleurrijke kamer met één gewoon bedje en dan een stapelbed waar zeker 5 Pieten in konden slapen. Heerlijk hoe deze kamer tot je verbeelding spreekt.

Processed with VSCO with hb1 preset

Eenmaal de laatste kamer aangekomen zagen we hem daar eindelijk, Sinterklaas en zijn Hoofdpiet zaten op een troon in de woonkamer beneden. Vol goede moed stapten we naar hem toe. Ik nam het woord (ahja, want Juliette praat nog niet) en sprak Sinterklaas toe. Dat vond onze kadee nog goed maar van de moment dat ik haar op zijn schoot wou zetten sloeg haar humeur om en was de magie over. Nog snel een high-five naar Zwarte Piet kon nog wel maar dan had ze het wel gehad. We namen dus snel onze goodiebag in handen en ik snelde met een huilend kindje richting de uitgang.

Een heerlijke belevenis was het dus en volgend jaar proberen we gewoon opnieuw bij de Sint. Zeker een tripje waard en een bezoekje aan het huis van de Sint is volledig gratis. Om te kijken wanneer de Sint er zelf is en andere praktische zaken verwijs ik jullie graag door naar de website . Moest je nog geen chocolade in huis hebben gehaald raad ik jullie zeker die van Libeert aan want die is ook top. (Dit getest na een zeer grondige proefbeurt ;-))

Processed with VSCO with hb1 preset

Liefs,

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.