Lichtfestival in Knokke-Heist

Wij zijn vrijdag uitgenodigd geweest op de opening van het Lichtfestival in Knokke-heist. Aangezien het een leuke familie-uitstap zou worden was ik maar al te blij om toe te zeggen. Hoewel vrijdag startte met hevige regenbuien had ik nog wel hoop dat het aan de zee wel ging overwaaien. We hebben weer en wind getrotseerd om er te geraken maar toen het tijd was om de wandeling te doen bleven we wonder boven wonder gespaard van het regenweer.

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

We startten onze tocht in het bureau voor Toerisme in Knokke-Heist. Daar werden we verwelkomd en kregen we nog een woordje uitleg over de installaties. Ook staan er leuke opstellingen in het teken van ‘De Kleine Prins’, dat trouwens ook het thema is van het Lichtfestival. Als je wil kan je daar ook een plannetje halen van hoe te wandelen maar het leukste is om de app te downloaden. (Kan je gewoon vinden in je appstore onder Lichtfestival Knokke-Heist)

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

Op deze app staat alle info die je nodig hebt om de tour langs de lichtinstallaties te doen maar je kan hem ook gebruiken als interactief luisterverhaal. Bij elke lichtinstallatie wordt er een stukje verhaal van de Kleine Prins verteld. Heel leuk dus voor kinderen. Met de app heb je ook ineens de achtergrond van de lichtinstallatie over welke kunstenaar het gebouwd heeft en wat zijn idee er achter was. Daar hield Juliette zich niet echt mee bezig maar voor ons was het wel leuk om te horen/lezen. Onze kleine prinses hield zich vooral bezig met de lichtinstallaties, die waren op zich al fascinerend genoeg voor haar!

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

Omdat de wind ons bijna elke keer wegblies hebben we besloten om maar 4 installaties te doen en daarna de warmte op te zoeken. Als het in de kerstvakantie iets betere weersomstandigheden zijn gaan we zeker terug om de rest te bekijken!

Nog enkele informatieve weetjes:

  • Het Lichtfestival kan je bezichtigen op 15-16/12/2018 en van 21/12/2018 tot 6/01/2019 en is open van 17u tot 22u. (Uitgezonderd gesloten op 24 en 31 december)
  • De lichtinstallaties ontdek je langs een parcours van 3km
  • Startpunt: Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk 660
  • Het is allemaal outdoor en ook vrij te betreden
  • Voor nog meer informatie kan je een kijkje nemen op Lichtfestival Knokke-Heist 

 

Liefs,

 

3 thoughts on “Lichtfestival in Knokke-Heist

    1. Ja hoor, ik vond het zeker de moeite maar zou het dan wel echt aan een dagje zee koppelen. Dan is dit een super afsluiter. En helemaal gratis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.