Avonturenboerderij Molenwaard

Wij mochten laatst op bezoek bij avonturenboerderij Molenwaard en aangezien ik zo onder de indruk was en we zo’n leuke tijd hebben gehad schrijf ik nu ook een blogje over wat er allemaal te beleven valt. En dat is veel, heel veel,…

Jammer genoeg hadden wij echt een hele slechte dag qua weersomstandigheden gekozen maar dat heeft ons niet tegengehouden om een fantastische dag te beleven.

IMG_1246-3319445644-1553170778112.jpg

Ik heb nog niet vaak zo’n indrukwekkende kinderboerderijen gezien. Je hebt er uiteraard de dieren die je kan bezichtigen zoals geiten, konijnen, varkens, koeien,… maar ook bijen en vlinders kan je ontdekken op deze boerderij. Daarnaast kan je ook in de moestuin of met een paardje rijden.

Eigenlijk begint het al wanneer je binnenkomt op de boerderij. Je krijgt een boekje met leuke opdrachtjes die je kan doen doorheen het park. Wanneer je dit bij je vertrek laat zien aan de boerin of boer aan de kassa krijg je nog een leuk boerderijdiploma ook mee.

Ook zijn er doorheen de dag verschillende shows zoals theaterstukjes en poppentheater en je kan aan verschillende activiteiten deelnemen. Het voeren van de lammetjes vonden we zo heel schattig, alleen moest Juliette er nog niet veel van hebben.

’s Middags konden we genieten van een heerlijke picknick die werd klaargemaakt voor ons en we in het park mochten opeten. Door het slechte weer mochten we echter gewoon lekker warm binnen blijven. Wat ook heel leuk is, is dat deze in een mooie picknickmand zit met dekentje van boer Fien & Teun, je blijft dus helemaal in de sfeer. Je kan als je wil ook de mand mee naar huis nemen (voor €10) en zo kan je thuis ook nog eens gaan picknicken. Geen zin in een maaltijd op de grond? Geen nood, je kan ook nog iets smullen in de eeterij of aan één van de schattige woonwagentjes die zijn omgebouwd tot foodtruck.

IMG_1320

Als je honger gestild is valt er nog heel veel te doen hoor, zo kan je op het fietsparcours, met kleine tractors rijden of door het wilgendoolhof crossen. Ook is er een blote voetenpad of kan je met je handen langs de voelwand gaan.

Ben je nog niet moe? Geen nood, je kan nog met een bootje varen of een bezoekje brengen aan de oude molen. Je kan je ook helemaal laten gaan in de speeltuin die er is en sinds kort in Mike&Molly land, een speeltuin speciaal voor kinderen tussen 1 en 3 jaar. Zelfs het slechte weer kon Juliette er niet van stoppen om toch even af de glijbaan te gaan.

Je ziet het, voor ieder wat wils en waarschijnlijk ben ik nog een hoop vergeten. Neem daarom ook zeker een kijkje op de website van Avonturenboerderij Molenwaard. Ook vind je daar heel wat praktische info terug.

IMG_1262

Wij zijn op uitnodiging naar de avonturenboerderij geweest maar wij gaan zeker nog eens terug op ontdekking daar, het was een topdag!

Liefs,

One thought on “Avonturenboerderij Molenwaard

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.