Bezoek aan Corine de Farme

Vorige week kregen wij de unieke kans (en ja, zeer uniek want ze hadden nog nooit iemand eerder zo ontvangen) om een bezoekje te brengen aan de fabriek van Corine de Farme, net over de Belgische grens. Ik had al een goed gevoel bij deze producten omdat ze natuurlijk zijn en bovendien ook nog eens lekker ruiken dus ik ging met alle plezier naar daar.

Ook Leonie van Bellemaman en Kaat reden met me mee en later vervoegden ook An-Sophie van Annasophia.be en Amy,  Sarah en Louise van Yapado ons. Een gezellig groepje dus om op ontdekking te gaan op het gigantisch domein van Sarbec, waar dus ook Corine de Farme wordt geproduceerd.

Na een gezellige rit en een hoognodig koffietje werden we begeleid naar een echte cinemazaal maar dan in het klein om een korte introductie van Corine de Farme te krijgen.

Wat me vooral is bijgebleven van die inleiding en wat ik ook wel belangrijk vindt om door te zeggen is:

  • Zelfs de niet Bio- lijn bestaat uit volledig natuurlijke producten.
  • 100% van hun producten zijn in Frankrijk gemaakt en doen ook hun best om tijdens het maken van hun producten zoveel mogelijk aan het milieu te denken
  • Corine de Farme ijvert voor Clean Beauty en bannen dus stoffen te gebruiken die omstreden zijn en vervangen deze door natuurlijke ingrediënten.
  • Ze maken geen beloftes die ze niet kunnen waarmaken dus je zal nergens horen dat een product je 10 jaar jonger maakt tenzij het ook effectief zo is.
  • Voor de babylijn wordt alles opgevolgd door een adviserende kinderarts.

Na deze kleine voorstelling was het tijd om zelf iets te maken en werden we na een kleine metamorfose met witte jas en haarrekkers meegenomen naar het labo waar het aan ons was om een babycrème te maken die binnenkort ook in de winkels zal liggen.

Laat ons zeggen dat het een uitdaging was en volgens mij een beroep niet voor iedereen weggelegd. Het was super leuk om eens te doen maar alles tot de 0,01 gram afwegen is toch niet echt aan mij besteed. Maar blijkbaar aan niemand van ons want omdat we zo veel tijd in beslag namen om alles bij elkaar te gieten heeft het proces iets te lang geduurd wat maakte dat onze crème veel te loperig was. Niemand van ons kreeg dus de roeping om laborante te worden maar het was wel heel leuk om eens zelf gedaan te hebben.

Na onze kleine fail was het tijd om te lunchen en zelf dat was in thema met pipetten als sausdruppelaars. Het was heel verzorgd, lekker en gezellig. We kregen nog een kleine quiz om te kijken of we hadden opgelet en we waren geslaagd. En dat allemaal in het Frans he mannekes! We konden nog een beetje napraten en wat ik ook heel leuk vond is dat ze van Corine de Farme ook echt geïnteresseerd waren in onze mening en onze bevindingen.

IMG_2744.jpg

Als afsluiter kregen we nog het volledige nieuwe gamma van Corine de Farme BIO als goodiebag. kort samengevat, het was dus een topdag!

Wil je zelf graag producten van Corine de Farme in huis? Ga dan eens kijken bij Kruidvat of Di.

Liefs,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.