Woordenschat van een 21-maandertje

Juliette kan al enkele maanden wel wat woorden zeggen maar nu gaat het echt heel snel. Het lijkt wel of ze elke dag een nieuw woord leert. Zo was het woord van de dag vandaag AARDBEI ofwel, zoals zij het zegt: AAJBEI

Het leek me dus wel eens leuk om bij te houden wat ze ondertussen zoal kan zeggen en omdat er nog mensen benieuwd waren naar haar woordenschat maak ik het lijstje ineens op de blog. Als er haakjes bij een woord staan is dat omdat ze dat nog niet juist uitspreekt, zei zegt ze op die manier maar wil wel duidelijk dat bedoelen.

Mama, papa, Oma, Omi (mimi), Bompa (bopa), Nonkel Stan (Sta), Takkie, Jules (Juuuw), Oma, Opa, Tel, Jinda (jida), Oliver (Owi), Julie (lie), Thomas (oma), Jasper (jaaa), Annemie (Amie), baby, Bumba (boeba), Paw Patrol (paw), Mickey Mouse (mauw)

Ja, nee, danku, één (eee), twee (tee), drie (die), tut/je, pipi, fiets (iets), stoel (toel), hier (iej), auto, pop, boek (boe), genoeg (noe), bad, dag, nog, eten, boos (boo), blij (bij), pijn (pij), spring (ping), open, toe, dansen (dan), vies (vie), op, dag (dada), poetsen (poe), bal, warm (wa), koud (kou), blazen (ba),

oog (oo), neus (neu), haar (haa), kaak (kaa), oor (ooj), tong (to), buik (bui), voet (voe)

Banaan (baa), appel, aardbei (aajbei), koek, pap, ijs (ij), vlees (vees), pap, water (waa), chips (ip)

Aap, paard (paa), poes (mauw), konijn (nijn),  vogel (pieppiep), eend (een), beer (beej), muis (mui), uil (uijl)

En dan nog volgende geluiden: woep, ooh, zoo, wii, hupla, hoppa, bah, boem

Zijn dat veel woorden of weinig woorden? Dat weet ik niet en dat maakt me ook niet uit. Ieder kind evolueert op zijn/haar tempo maar ik ben toch apentrots op dat klein monster van me!

Grappig weetje wel: na mama en papa was Juliette haar eerste woordje danku. Echt een super beleefd kindje opgevoed, haha.

Liefs,

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.