Vind de perfecte boekentas voor je kleuter

De eerste schooldag, voor vele kindjes (en vooral ook mama’s) een grote stap die ze zetten. Vaak wordt de start van een nieuwe schoolcarrière tot in de puntjes voorbereid met een nieuwe outfit, boekentas en brood- of koekendoosje.

Soms zie ik die kleutertjes zo trots binnenkomen met hun nieuwe boekentasje maar wanneer het dan de eerste speeltijd is begint vaak het gesukkel. Een te klein boekentasje waar alles zo is ingepropt dat ze er niets in of uit krijgen, een sluitsysteem waarvoor je gestudeerd moet hebben of een rugzak die dan weer zo groot is, is dat wanneer ze hem aandoen, ze bijna achterover vallen.

Hierbij dus nog enkele tips als je gaat kijken voor een nieuwe boekentas voor je (soon-to-be) kleuter.

• Zorg voor een boekentas op maat van je kleuter. In een boekentasje moet heel wat in dus neem zeker een model waar genoeg in kan maar je hoeft dan ook weer geen boekentas te kopen voor kinderen van de lagere school. To much is to much moeder!

• Zo’n fancy kliksysteem is altijd mooi maar krijgt je kindje het zelf open? In de kleuterschool wordt heel hard gewerkt aan zelfstandigheid dus een rits of velcro is in het begin toch nog altijd het gemakkelijkste.

• Kan je de riempjes verstellen? Een kindje groeit tijdens zijn kleuterjaren een heel stuk dus als je wil dat het boekentasje nog even mee gaat kan je er best voor zorgen dat je verstelbare riempjes hebt die lang genoeg zijn.

• In ons geval gaat Juliette ook ’s middags slapen en heeft ze ook een slaapboekje. Dan is het heel handig als er een apart vakje is waar het boekje altijd netjes in kan of eventueel nog een tutje.

Verder kies je natuurlijk ook best een boekentas waar je kleuter happy mee is en die ze graag draagt. Wij kozen voor een schattige  flamingo rugzak van Trixie, gevonden bij Kids with Flair en ik moet zeggen dat Juliette hem vaak aanheeft als het geen school is ook dus ik denk wel dat we goed gekozen hebben.

image

Moesten jullie nog een boekentas zoeken kan je altijd eens een kijkje nemen op de site van Kids with Flair , daar staan hele leuke modelletjes. En je kan er ook terecht voor alle andere schoolbenodigdheden, eigenlijk zelfs voor bijna alles wat een kind nodig heeft.

Moest jullie kindje nog niet gestart zijn met school, heel veel succes!

IMG_9813

Liefs,

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.